24 Ağustos 2009 Pazartesi

Neler oluyor?

of.... çok zorlu bir 2 ayı geride bıraktım. Bıraktık. Ben, Cemil, annem, babam ve ablam... Hepimiz için özellikle annem için çok zorlu bir 2 aydı. Değil bloglara, bilgisayarıma, telefonuma bakamadım bile. Süt ver, süt çek, uyut yıka, alt değiştir derken günler, haftalar aylar tam anlamıyla "su" gibi geçti. Yakında evimize geçiyoruz. Maral ile düzenimizi kurmaya başladık. 5 aydır ben evimden uzaklardayım. Burada annemlerin yanında evdeyim ama kendi düzenimde değil... Ama geriye bakınca, çok da şahane bir 2 ay geçirmişim. Annemin, babamın, Yasminin hakkını ödeyemem. Özellikle annemin...
Maralın resimlerini bile bilgisayarıma aktaramadım. Evime bir geçeyim. Resimler sıra sıra, boy boy burada yer alır... BU arada aranızda tecrübeli arkadaşlar varsa, bana sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin düzeninin tam ne zaman oturacağını biraz bahsedebilirler mi? Maral sadece benim sütümle besleniyor. Doktor ek gıdaya, mamaya gerek yok dedi. Ama ben mama ile beslenen bebeklerin daha çabuk düzene oturduklarını duyuyorum, görüyorum. 3 aydan sonra mı? 4 ayda mı? Nedir? Düzen derken yemek düzeni... Biz yaklaşık 3 saatte bir 150 ml lik biberon ile besliyoruz. Sütü çekiyorum ve öyle veriyorum. Yoksa memede uyuyakalıyor ve daha sık acıkıp uyanıyor. Varsa tecrübeliler bana biraz anlatın lütfen.. Neler yaşadınız? Neler yaptınız..

Yazdıklarımı geri dönüp kontrol dahi edemeden sizlere selamlar diyorum. Çünkü sanırım uyanmak üzere... En kısa zamanda görüşmek umuduyla...


3 yorum:

Sebnem'den dedi ki...

Verdacığım,
Nasıl özledik sizleri..Neyse az kaldı..Evinize geçin..Bol bol görüşürüz.
Maral çok tatlı..ve Tatlı cadı:))
Umarım tecrübeli annelerden istediğin soruların cevabını alırsın.
Çoooooooook öpüyorum seni..
Hayatını bir an önce düzene oturtmanı diliyorum..Şarap kadehlerinin çin çin yapacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum..
Muck

Tanya's dedi ki...

Verdacığım,

Özledik çok...ehihe benim sorulara verebilecek bir yanıtım pek yok...ama eminim tecrübeli annelerden ses gelir...

Öpüyorum seni ..Maral'ı ve Cemil'i..en kısa zamanda görüşmek üzere...

bLiNd FoLd dedi ki...

http://durucanakcioglu.blogspot.com/

Selamlar...
Ben tesadüfen rastladım blog'unuza.. Aslında ilk olarak Vito'nun resmi durdurdu beni! Öncelikle tebrik eder ve çekirdek ailenize muhteşem güzel, sağlıklı ve mutlu bir hayat dilerim!
Yukarıda belirttiğim blog, bir arkadaşımın. Kendisi hamilelikten bugüne harika bir blog tutmakta ve birçok konudan bahsetmekte. Özellikle beslenme ile ilgili bölümler olduğunada eminim ve hatta kendisine direct yazabilirsiniz belki de... Belki yardımcı olur diye düşündüm!
Kolay gelsin :)