2 Aralık 2011 Cuma

Öksürük..





Amanın nasıl bir ay geçti... Bela gibi.

Maral okul hayatına başladı başlayalı 1 kere hastalandı. Ok. Hastalığını da atlattık. Ama hastalığı bittikten 1 hafta sonra kuru bir öksürük başladı. Aman derim. Ne öksürük oyle... Geceleri hele. Çocuk 1 saat durmadan öksürüyor. Götürdüm doktora... Kan testi ve alerji testi yapıldı. Test sonuçları beni çok üzdü. Dua ettim enfeksiyon çıksın, alerji olmasın diye.

Ama alerji çıktı. İşin içinden nasıl çıkacağız. Nasıl bulacağız? Karalar bağladı beni. Sonuçta enfeksiyonla başa çıkabilirim. Ama alerji... Bünye alerjik bi defa. Yahu ben boşuna mı süt verdim 1 sene? Hemde hiç katkısız... Yolladım test sonuçlarını Prof. Dr. Özdemir İlter'e. İçime su serpti. Test sonuçlarını öyle güzel değerlendirdi ki. Evet alerjik bir bünye ama aslında değerlere göre normal şartlarda bünyesini de bu alerjik reaksiyonlarla başedebilecek bir bünye.

Yani boşuna süt vermemişim. Bu konuda, kim ne derse desin, çok hassasım. Çünkü Tanrı şahidimdir ki, ben gece gündüz demeden, hep süt çekip verdim. sadece benim sütüm. Tok olsun, gece rahat uyusun diye falan da hiç başka bir süt vermedim. Yok Aptamilmiş yok başka bir şeymiş. 1 sene sadece benim sütüm. Süt verenler bilir. Pek bir meşakatli iştir. Süt verirsin, yanında bir de dışarıdan süt verirsin. Hayır ben vermedim. 1 yaşını geçince süt vermeyi kestim ve aptamile geçtim. Neyse bu konum değil aslında, ama ağlamamın büyük bir sebebide buydu. Ben bu tip durumlarla karşılaşmamak için sütümü gece gündüz çekip çekip verdim. Ama oldu işte. Yine de karşılaştım.

Diğer doktormuz bize öyle bir ilaç vermişti ki, adamı tamamiyle sildim bu yüzden. Çok lüzümsuz astım ilacını kullan dedi. Allah kahretsin. Vermem. Asla vermem. Öksürsün daha iyi dedim. Ve başka bir doktor buldum. Biraz geç kaldım ilişkileri bitirmekte ama...

Daha evvelden tanıdığım iyi bir doktor. Daha az bilinen bi doktor ama daha iyi sonuçlar vereceğine inandığım bir hanım.

Özdemir Beyin muayenehanesi taaa Nişantaşı'nda. Pat diye götüremiyorum Maral'ı. Evime yakın biri lazım. Neyse Maral'ı Pazartesi günü aldım ve bu doktor hanıma gittim. Sonuçlarını tek tek analiz etti. Hepsini tek tek anlattı. Evet Maral alerjik. Ve son 1 ayda hayatına giren bütün herşeyi düşün dedi. Otur düşün. Emin olmadıklarını bile...

Deterjan, çiçek, parfüm, oyuncak.. herşeyi düşündüm... Bu arada halısı bile değişti. Hiç sevmediğim tasvip etmediğim işler... Alerjiyse alışsın değil mi? Ama her öksürdüğünde bitsin bu dieniyor. İçim parçalanıyordu.. Eve döndüm aklıma dank etti. Aklıma 1 ay kadar önce bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Marks and Spencer'dan aldığım atlet ve pijamaları geldi. İstisnasız her gün giydikleri. Hayatında da atlet giydirmemişimdir, ama okula başladı ya, her gün 1 saat hava koşulu ne olursa olsun bahçeye çıktıkları için, içine giyebileceği thermal iç çamaşırı almıştım.

Pazartesi akşamı eski pijamaları ile yatırdım. Atletlerini de bir kenara koydum. Deneyeyim dedim... hah hahahaha! Öksürmesi bıçak gibi kesildi. Aynen öyle oldu. Zınk diye...

Pazartesi tekrar gideceğiz doktora. İnanılır gibi değil ama gerçek. Gribal enfeksiyona bağlı olaraktan, alerjiğini tetiklenmiş. Zayıf bir dönemi olduğu için. Yoksa sanırım tolere edebilirdi. En azından test sonuçları bunu gösteriyor.

Son bir haftadır tek tük nezle öksürükleri dışında hiç öksrmüyor. Tek tük diyorum çünkü okula gidince değişmeyen bir gerçek bu. İlk sene kesin yaşanacak bir sorun bu. Artık sümükler bile bana çok doğal geliyor.

Ama kuru öksürük başka birşey. Çok rahatsız edici bir durum. Hem çocuğa eziyet, hem bize. İçim parçaladı 3 hafta boyunca. Hala tetikteyim tabii ki.

Ama benden mutlusu yok şu an. Buldum ya. Ama nasıl olur hala anlayamıyorum. Sonuçta bu thermal iççamaşırları %50 koton, %25 polyester %25 Viscose dan yapılmış. Yani....Enteresan. Pazartesi doktorla bunu konuşacağım. Bu dönem için mi bunları giyemeyecek yoksa hayatı boyunca mı? Nedir durum bilmek lazım...


5 yorum:

Tanya's dedi ki...

Hof Verdacım hof.

ben eminim aslan Maral bunun üstesinden gelecek.

Bir yıl süt vererek dünyanın en iyi şeyini yaptın, idolümsün bu konuda.

heidi dedi ki...

Geçmiş olsun Verda. Sadece alerji mi dendi. Alerjik astım mı dendi. Benim oğlum 17.ayına kadar anne sütü aldı. Fakat alerjik astım teşhisi konduğunda henüz 6 aylıktı. Ben de aynı dertten muzdaribim ailenin diğer pek çok ferdi de. Çocuklar da olunca çok sinir bozucu. Hele ki benim oğlum bebekti daha. O nefes alamayan hali fenaydı..

Çok fazla ilaç kullanmadım. Geçen kış bol bol açık havaya çıkardım. Halıları kaldırdım. Kedimiz hala bizimle. 1 yıldır tekrarlayan bir atak olmadı ama elim hep yüreğimde kış yeni geliyor. Güvenebileceğim bir doktor olsun istiyorum. Ama bu iş sanki bir sektör gibi herkes ayrı bir şey söylüyor.

Geçmiş olsun diyecektim ama kendi derdimi döktüm buraya.

Tekrarlamaz inşallah.

Sevgiler.

Verda dedi ki...

Sevgili Tanyacım... Canımsın. Çok teşekkür ederim. Ancak yeniden başladı. Ve bizde alternatif yollarla tedaviye başladık. Karalar bağlamış durumdayım. Sanırım geçecek...

Verda dedi ki...

Sevgili Heidi,
Çoooooook geçmiş olsun. Duygularını çok iyi anlıyorum. Lakin Istanbul gerçektende iğrenç pis bir şehir. Evet Maralda da benzeri bir durum var. Alerjik astım teşhisi konmadı. Ancak bu tabloda tedavisiz bırakırsak o yolda ilerleyecekmiş. Çok çaresiz çok bitkin hissettim. Dünyam karardı. bunun için bu alanda uzmanlanmış bir doktor bulduk acilen. Bizde atak henüz yok. Gece oldu mu 2 kere 25 er dakikalık bir öksürük söz konusu idi. Önce aştık sandık, ancak diğer akşam aynı şey tekrarlayınca, sabahleyin acil kararlar aldık doktor konusunda. Gelişmeleri haberleşirim zaten. Şu anda çok yorgunum çok üzgünüm. Çok bıkkınım. Allahım nasıl bir şehirde yaşıyoruz. Pislik pislik... Nefes alınmıyor ki benim ne alerjim vardır, ne başka bir rahatsızlığım, ama bende çok tıkanıyorum bazen derin nefes almak istediğimde. Kükürt burnumun dibinde...

Önce Kadın Sonra Anne dedi ki...

Öksürük için yöntemler:
http://oncekadinsonraanne.blogspot.com/2012/09/oksuruk-icin-yontemler.html