24 Mart 2012 Cumartesi

Yogurt, okul...

Devrim Erbil sergisinde



Ufak ufak yoğurda başladık. Henüz bir belirti yok. Öksürdüğü an süt ve süt ürünlerini yeniden keserim. Ama nasıl yedi yoğurdu anlatmak olmaz. Yaşamak lazım. 1 ufak kutu yoğurt tam 1 dakikanın altında yalap şap bitti. Bi daaa... bi daaaa... desede... yeter dedim. Ne olur ne olmaz. Zaten 1 haftadır kahvaltılarda peynir yiyoruz... Aman dedim. Süt için bekleyeceğim. Mayıs ayını bekleyeceğim. Ama bakalım yoğurt beraberinde öksürük getirecek mi?

Bu aralar havalar da güzelleşince bol bol dışardıdayız. Kış boyu evin koridorunda iyice pişen scooter olayımız dışarıda tam gaz devam. İnanılmz hareketler de başladı. Tek ayak havada... Tek ayak yanda havada... Çift ayak scooter da... Bu işi iyi yapıyor artık. Scooter a iyi binebilen ve yaşıtlarından çok daha hızlı gidebilen bir kızım var :) Bana çekmiş. hehehe... Bende bu konularda yetenekliyimdir. Aferin ona. Ayrıca sıcak da gelse, kasksız binmediği için 2 kere bravo...

Sayesinde fransızca öğreniyorum. Sınıfımızdan çoook memnunum. Okuldan almaya gittiğimde, burda kalalım diye gözümün içine bakıyor. Öğle uykuları olmasa... Biz hala öğle uykusu uyuyoruz. Arkadaşlarının hemen hemen hepsi öğle uykusunu kestiler. Ben kesemedim hala. Ne demişler; uyusunda büyüsün. Ve artık hemen hemen her gece biz uyurken yanımıza gelmeye başladı. Hayır çaktırmadan girmese hemen yatağına geri götüreceğim. Ama sabah bi uyanıyorum yanımda fosur fosur uyuyor... Hem hoşuma gidiyor hem de bozuluyorum... Fena durumlar yani...

Seneye tam gün okuldayız. Aynı sınıfta. Hoş 2-3 okula başvuru yaptım. Onlardan haber gelirse işler değişebilir. Ama inanılmaz bir şey bu. Duyan da Türkiye'deki eğitimin çok süper olduğunu sanır. Fiyatlar almış başını gitmiş. Okullar da öyle bir halt yok. Sistem desen belli değil. Ne iş anlamadım millet kuralar, bekleme listeleri ile uğraşıyorlar... Takmıyorum kafayı ben. Nerede okursa... Biz uzun vadede burada olmayacağız. Ve şimdilik bu konuya burada nokta koyuyorum.
Olaylar yakında netlik kazanacak, o zaman paylaşırım.





6 yorum:

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

Ah kuzuyu en iyi ben anlarım o yoğurt konusunda :)

3 aydır bu astıma bağlı öksürük kesilsin diye neredeyse tüm yiyecekleri kesince tüm yiyecek maddeleri gözümde film şeridi halinde geçti haftalarca .

Geçen ay malesef allerjik şok ( anaflaksi) yaşadım ve resmen bir mucize oldu bu şoktan ölmeden kurtuldum .Ama vücudumda morarmayan ezilmeyen bir yer kalmadı ciddi mücadele etmişim yarım saat bilinç kaybı yaşamışım bayılıp .

Şükür mucize oldu ve hayattayım.Ama şunu öğrendim ki allerji yapmıyorsa yapmayacak anlamında değilmiş.Kanda şu meşhur ıge seviyesini yükseltmişim bilmeden ve şimdi neredeyse her şey allerji yapmaya başladı.Vücut her şeye tepki veriyor .

Aynı senin maral gibi annem benim sevdiğim yemekleri yapınca öyle bir yedim ki tüm hücrelerime kadar aç olduğumu anladım 3 aydır bu öksürükten :)

İnşallah hiç sorun yaşamazsınız ve istediği her şeyi yer

Verda dedi ki...

Sevgili Elcin,
Cok gecmis olsun. Ne oldugunu tam bilemedim ama anlattigindan cok da hos olmayan birsey oldugu belli. O meshur ige seviyesini bende ogrendim.

Maral iyi. Anladigim kadariyla bagisiklik sistemi biraz asagiya dustugunde alerjik seviyesi yukari firliyor. Yani bir daha grip olursak yeniden sut ve sut urunlerini kesecegim. Simdilik hadif hafif basladik. Ve herseyi yemeye basladi yeniden. Hala beklemede ve tetikteyiz ama. Zaman gosterecek.

Tanya's dedi ki...

Afferin Maralıma:) Kask taktığı içinse 2 kat afferin:)

Okul mokul işler yaş Verda, bakalım ben ne yapacağım?

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

Bende şu olmuş .Yılbaşından beri önce grip ve bir aptal dr yüzünden yanlış tedavisi yüzünden uzun süren astıma bağlı başka bir dr a gittim.Bir antibiyotik verdi güçlü.Onu kullanıyordum 15 gündür .

O gün almadım.Bu arada 1.5 ayda ökdürmekten korktuğumiçin yemek yemiyordum iştahsızlıkta vardı ve 12 kilo verince bağışıklık iyice dibe vurdu.

O gün sabah uyandım 2 lokma ıspanaklı börek .Leblebi büyüklüğünde ceviz bir adet tuzsuz badem bir adet siyah üzüm dut kurusu yedim.1 saat sonra mercimek çorbası içtikten 15-20 dk sonra yüzde kızarıklık kaşıntı başladı.Aynaya bakmaya gittim ve gözlerime kan toplanmıştı ve o an meğerse bilincimi kaybetmişim.Yarım saat baygın kalıyorum ama o sürede ciddi mücadele vermişim mutfakta ayağa kalkmak için.Çünkü ertesi gün anladım vücudumun her yerinde çürükler vardı ve kafamı granit mutfak tezgahına bir kaç kez vurmuşum mr da çıktı .Enseye kadar şişmişti

Ve tüm doktorlar resmen mucize hem allerjik şok yaşayıp hem kafanı defalarca vurmana rağmen ölmemen dediler.Şükürler olsun iyiyim

Ama şunu dediler allerji yapmıyor diye vücut tepki vermeyecek değil ve o an kullandığın ilaç veya yediğin yiyecek allerji yapmasa bile 15 gün sonra etkisi çıkıp bunu yaşar insan.Yani kısaca sakın güvenme allerji yapmıyor diye bazı yiyecekleri yemek konusunda dediler .

Şimdi kortizonlu iğne olduğum için 3 hafta bekleyip deri testi yapılacak .Ve hala maral gibi yoğurt yediğim zaman hafif öksürük oluyor .

Allah bu konuda uğraşan herkese yardımcı olsun.En başta maral a ve bana :)

Verda dedi ki...

Tanyacim

Okul isleri yas mas degil.... Merak etme zaman var. Ay hakkaten ayarlayalim artik. Bu haftasonu musait misiniz arayacagim yarin :)))

Verda dedi ki...

Sevgili Elcin

Sok oldum. Inanamiyorum anlattiklarina... Gecmis olsunu birak, hakkaten mucize. Valla anlattiklarin kulagima kupe olacak. 10 gundur sut urunleri yiyiyoruz henuz birsey yok ama dedigim gibi kupe olacak bu.
Bu arada senin icin umuyorum hersey cok iyi olacak, dogru doktor dogru tedavi ile hallolmayacak hicbirsey yok. Icini rahat tut. Bak onumuzde yaz... :)))