12 Nisan 2012 Perşembe

Karamsar düşünceler






Blogun en güzel tarafı, taaa eskilere gidip yazmış olduğun yazıları okumak ve eski günleri hatırlamak. Ve farkettim ki, benim hayatım nerelerden nerelere gelmiş. Daha iyi veya daha kötü diyemeyeceğim. Ama çok değişti hayatım. Hiçbir şikayetim yok; eskisi de güzelmiş yeniside. Sadece yaşadığımız ortamda büyük değişikliler var ve adapte olmakta zorlanmaya başladım. Mesela eğitim meselesi, her ne kadar günlük hayatımı henüz etkilemesede duyduğum kaygılar arttı. Bu da psikolojimi etkiliyor. Ya da tüketmiş olduğumuz gıdalar. Biber, armut ve üzüm hayatımızdan tamamen çıktı. Sanırım yakında elma, portakal, enginar, çilek, kereviz vs vs tüm sebze ve meyveler içinde aynı şeyi söylüyor olacağım. Sütümüz, balımız, tavuğumuz, etimiz zaten muammada...
Herhalde çocuk yetiştirmenin en doğru yolu makarna ile beslenme falan olacak. İsyanlarda değilim. Zira, hürriyetlerini haksız yere kaybeden onca insanımız varken, heralde insanlarımızın ya da bizim gibi düşünen insanların endişe duyduğu ilk şeylerin başında gıda gelmiyordur. Benzin desen başka... Gıda mı, benzin fiyatları mı, elektrik zamları mı, cezaevlerinde yatan suçsuzlar mı... Ay yaz yaz bitmez bunlar. Benim de alanım değil.
Ama hep kafamın içini meşgul ediyorlar. Hep. Cicim bicimleri düşünmek istiyorum. Olmuyor. Kara kara fikirler sarıyor kafamın içini.

İçine ettiler state of mind'ımın :)

Kısaca yaşanası yer değil artık bu ülke. Bu şehir.

Ama her günümü güzel kılan 1-2 şeyden biri var; o da blogumun neredeyse tamamında artık.

Canım kızım Maral...

Bu arada süte, yoğurda kelimenin tam anlamıyla dalmış durumdayız. Neredeyse 1 ay olacak, henüz bir terslik yok :) Ama sütten ağzı yanan, yoğurdu üflyerek yermiş; biz de o misal hala hep beklemedeyiz.

5 yorum:

Tanya's dedi ki...

Verdacım,

Hepimizin state of mind sıctı artık.

Deli deli koşuşturuyoruz, herşey elimizden yitip gidiyor, biz söylenmekten başka birşey yapamıyoruz.

Basıp gidicem o olucak tüm aileyi alıp!

Blog çok güzel olmuş, önce yanlış geldim sandım, sonra Maral'ı gördüm, içim açıldı.

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

Nette sende araştır bir çiftlik var belki sende bilirsin

İpek Hanım ın Çiftliği

Sitesini incelediğin zaman çok tatlı bir kadınla karşılaşacaksın

Mail attığın zaman sana her hafta liste yolluyor .Sende sana uygun olanları istersen seçiyorsun .Bir incelemeni öneririm .Bu organik olaylara son yaşadıklarımdan sonra bende fena taktım

Verda dedi ki...

Tanyam...aynen... Kulaklarin cinlasi ki bugun? Madame Veronique ile konustuk. Bayilmis size... Bayilmis... Sende seneye goreceksin cok dogru karar verdigini:))

Verda dedi ki...

Sevgili Elcinin yeri

Ben daha once de denemistim bunu. Adini hatirlayamdim simdi ama ben gorup dokunup almayi daha cok seviyorum. Bir de biraz gunluk dusunuyoruz biz evde pisecek yemekleri... Ama bakacagim dedigin yere... Tesekkurler, haberdar ederim :)

Adsız dedi ki...

Asp web tasarim olarak bilgilendirici paylaşımlarınızdan dolayı bloğunuzu çok beğendik , başarılarınızın ve paylaşımlarınızın devamını dileriz.