11 Eylül 2012 Salı

Koca bir yaz bitti!

Koca bir yaz geride kaldı...
Yazdan kısa kısa notlar...

Eve yatılı aldığım etiopiyalı kadın, 1 ay sonunda gitti. Yok ben yapamadım aynı evin içinde... Bir de alışmışım her işimi yapmaya... Titizlik hastası oldum çıktı. Şimdi eski elemanlar geri döndü. Bende rahatladım. Gerçi fransızca ve ingilizce konuşması Maral için artı idi. Ama tüm benim kuruntularıma Maral ile anlaşamadıkları eklenince, gitmesi (yollanması) kaçınılmaz oldu :)

Maral yaz başında kolluksuz yüzmeye merak saldı. İyi de oldu. Yaz sonu geldiğinde sadece yüzmekle kalmadı, balıklama atlama girişimleri, iskelelerden atlamalar ve hatta dalmalar - bildiğin sualtı dalmaları da haliyle yüz üstüne çıktı. Tekne de çok rahat ettik. Çok! Suya düşse rahattık. Bu konuda yaz başında epey emeği geçen sevgili anneannemize teşekkürler. O olmasaydı ben hayatta Maral'a ayak uyduramaz, yüzmeyi öğretmeye cesaret edemezdim.

3-4 kere tekneye gittik. Marmarisi ve güzide koylarımızı genelde sert rüzgar ve büyük dalgalar eşliğinde gezdik :) Hatta Maral bile 1-2 kere kustu :)

Gittiğimiz her koyda maral hep bir arkadaş edindi kendine. Bazen bizden bile yaşlılarla, bazen dört ayaklı canlılarla :)

Çok şükür hiç hastalanmadık. Dolayısıyla, süt ve süt ürünleri tam gaz yendi, içildi :) (Okula başladık ya, yakındır hastalıklar:( maalesef)

Maral 3 yaşında artık. Her ne kadar kendini 4 zannetse de:) Hediyeleri sağolsun; 1 arabası ve 1 Vespası var artık :) Araba yavaş diye binmeyi sevmiyor, ancak Vespasının üzerinde vızır vızır...

Hmmm.. Yaz boyu neler yaptığımızı hatırlamam biraz zor oluyor ...Ama...

Madonna konserini kaçırmadık...
4 kitap bitirdim. Sırasıyla
Kahperengi - hande Altaylı - süperdi
Masumiyet Müzesi - Orhan pamuk - çok iyiydi
İsim Şehir Bitki  - Yılmaz Özdil - Çok süperdi ve çok güldüm okurken.
Şeytan Yemini - Jean Christoph Grange - Bayağı gerildim okurken ama gerçekten de iyiydi

Şimdilerde okul açıldı. Sonbahar da iyiden iyiye kendini hissettiriyor... Bir yazın daha sonuna geldik. Ve bu yaz Maral açısından olsa gerek, bitsin istemedim - ki ben kışı çok severim :)

Tabii ne zaman ne olacağı belli olmaz, ancak Maral okulunu da özlemiş gibi görünüyor. Belki ağlarız diye düşündüm dü, tam aksine ablalık yapmaya bile başlamış. Ama dediğim gibi her an değişebilir...
Zaman gösterecek...