25 Ekim 2012 Perşembe

Şu an herşey havada!

Havadayız. Çünkü seneye % 50 Londra'ya gitme ihtimalimiz var...

Okullara baktıkça burada, ve kimse alınmasın aile profillerini görünce, biraz korktum. Ben başa çıkamayacağım sanki buradaki sistemle. Evde istediğin eğitimi ver çocuğa, çocuğun günlük zamanının büyük bir kısmı okulda geçecek. Etkilenmemesi mümkün olmayacak. Daha şimdiden elbiselerini, ayakkabılarını arkadaşlarıyla kıyaslamaya başlaması beni ürküttü. Ne beklersin ki? Aileleri görüyorum; anneler çocuklarına hiç de iyi örnek olacak cinsden değil. Yarış, hırs almış başını. Ne istediklerini bile bildiklerini sanmıyorum. Neyse işin bu kısmı beni ilgilendirmiyor. Benim tek düşüncem okumayı sevecek, spor yapabilecek, ev ortamında olduğunu düşünecek ve aynı zamanda çok iyi dil bilgisi ve eğitimi olacak bir çocuğu yetiştirmek... Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, burada böyle bir okul pek yok. İşte en iyi dediklerinin hepsini gördüm. Hepsiyle konuştum. Aralarında 3 tane iyi okul var. İstanbul'da kalırsak belirlediğim 3 okula yollamayı tercih ederim.

Ama Londra'daki okullara baktım. Fikir edineyim diye... Bundan 1-2 ay önce. Oturup kıyas yapmayacağım; çünkü kıyas kabul etmez. Londra'da bulunan her bir ilkokul, abartısız herbiri mükemmel. Şimdi yakında Londra'ya gidip başvuru yapacağım. Okullar 3 aşağı 5 yukarı belli oldu. Hill House junior School
Lycee Francais de Charles de Gaulle
St Nicholas Prep School
Ravenstone School ve
aralarında sadece kızlar için olan Falkner House School.

Yazıştığım toplam 15 okuldan olumlu yanıt aldıklarım. Kalanların hepsi 2015, ya da daha ileri bir tarihe göre dolu. Kalbim birinci günden beri Hill HOuse Junior School'da, ama waiting listesine gireceğim. Şans bu belli mi olur. St Nicholas ve Ravenstone'dan olumlu yanıt geldi, ancak elimi çabuk tutmam lazım; muhakkak okula bizzat gidip form doldurmamı istiyorlar... İkinci istediğim okul Lycee Francais. Dünyanın sayılı okullarından. Öyle böyle değil. İsteyen girip bakabilir. Ancak kendimi kandırmıyorum, girmesi süper zor. Ama olumsuz yanıtta gelmedi; ki bu da iyi bir haber. bakalım.

İşin en can alıcısını söyleyeyim: Okul fiyatları... türkiye ile aynı; belki daha ucuz. Hesap kitap yapmak lazım, ama servis ücretleri, ekstardan spor faalyetleri, bale dersleri, yüzme hepsi İstanbul'da ekstra. Hem maddi hem manevi. Hafta sonları ekstra faaliyetlerle kapanır burada. Halbuki yukarıda saydığım aktiviteler ve daha fazlası görüştüğüm ingiliz okullarında standart. Hepsi içinde. Özellikle baleye şaşırdım diyebilirim ve çok sevindim. Bu sene baleye de başladık da :)

Ve İngiliz sisteminde okumuş biri olarak, sistemin çok ama çok iyi olduğunu söyleyebilirim.

Dolayısıyla şimdilik havalardayız. Bu sene böyle geçecek. Herşeyin hayırlısı diyelim. Maral'ın şansına ne çıkarsa artık. Ya burada Istanbul'da, ya da Londra'da. Şu aşamada hiçbir şey belli değil. Hatta planlar ileride bambaşka bir boyutta kazanabilir.

Herşeyin hayırlısı diyorum; herkese iyi bayramlar diliyorum...

PS: Bu bayramdan hiç haz almam.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok dogru düsünmüsünüz.Yazdiklariniza aynen katiliyorum.Henüz cocugum yok,ama blogunuzu kiziniz olmadan önceden beri okuyorum ve sizin yasam enerjinizi seviyorum.Bana göre heryönden dopdolu birisiniz.Ben orta ögrenimini Türkiye'de ,üniversiteyi yurtdisinda okumus biri olarak ,keske ilkokuldan itibaren yurtdisinda okusaymisim diye düsünürüm.Gercekten yurtdisinda yetisen cocuklar, daha hümanist,kendine güvenen kisiler oluyor.Baleyi,sporu ,sanati cevresindekilere hava atmak icin degil ,hayatin bir parcasi olarak görüyor.Oysa Tr bana göre, ne giydigin,nereye gittigin,hangi semtte oturdugun,ve ne yazik ki baban ne is yapiyor sorulariyla sık sık muhattab oldugun bir yer.Yurtdisinda birey olmayi ögreniyorsun,oysa Tr de babanin isiyle ve kazanciyla ancak bireysin.Daha bir sürü sey sayardim ,ama basinizi agritmayayim.Mümkün oldugu kadar,elinizden geleni yapin ve yurtdisinda okutun kizinizi.
Sevgiler

Tanya's dedi ki...

Verdacım,

Hep konuşuyoruz. Alın kızı gidin, hala firsat varken.

Bizde geliyoruz arkadan:)

PS- Bu bayramdan bende hiç haz etmem.

Adsız dedi ki...

Kesinlikle turkiyede Hersey herkes bi gosteris bi Hava atma baskalarina kucumseme saygisizlik.hersey var insan link saygisizlik yok cok karamsar olmak istemiyorum AMA genel olarak boyle
G.

Verda dedi ki...

Sevgili ilk yorumcum. Ne güzel yazmışsn. Tabii bende göndermek için elimden geleni yapıyorum ama tabii bir de baba faktörümüz var. Yani varlık içinde yokluk durumları. Babamız 3 gün evden uzağa gitse bile babam nerde diye üzülüyor. Çok iy tartmak lazım. Ama havadayız işte.

Verda dedi ki...

Tanyacım. Bizdeki tek fark, biz gidersek babamız bizimle olmayacak ya; bakalım. İşin diğeri kolay bu kısmı zor.

Verda dedi ki...

Üçüncü adsız yorumcum. Türkiye aynen dediğin gibi. maalesef. Bunun önüne geçemeyiz. Belki taaaa ilerideki nesiller... Ama bu eğitim sistemi ile olmaz; şimdiki velileri de değiştiremeyeceğime göre, bu bahsettiklerin hep olacak. Ve bu da benim midemi bulandıracak. Neyse bakalım dediğim gibi havadayız...

Adsız dedi ki...

This is an excellent short article about Postscript limitcheck errors.
I do have one question. You state not to publish making use of
a printer queue. Could you describe your factors?

Here is my homepage: xerox phaser 8560n

Adsız dedi ki...

Hadi artik yaz, arayi cok actin.Ben senin postlarini okumayi cok seviyorum:)

izlebizi dedi ki...

güzel sözler - iyi akşamlar - hayırlı akşamlar - sevgiliye güzel sözler - sevgiliye hoş sözler - hoş sözler - tatlı sözler - iyi geceler mesajı - iyi geceler mesajları - kapak sözler - resimli sözler - resimli facebook sözleri -güzel kelimeler - iyi akşamlar mesajı