21 Kasım 2007 Çarşamba

Football ama turkish football!!!


Cumartesi akşamı Norveç - Türkiye maçını izledim. Uzun zamandır futbolu 90 dakika seyretmemiştim. Geçen sene başında futbola küstüm. Futbolu iyi bilirim. Dünya ve Türk futbolunu yakın takip ederdim, ama artık Türkiye'de oynanan futbolu takip etmiyorum. Takip edilecek futbol yok. "Güzel oyun" oynanmıyor Türkiye'de. Oyuncular kalitesiz, taraftarlar az, genç dinamik oyuncular yetişmiyor, yabancıya yatırım yapılıyor (çok zenginiz ya), ve biz hala kendi kendimize yeten bir havadayız. Bizim için en önemlisi birbirimizin başarısızlığı... Değişmiyor bu, sene boyu kulak kabarttım şöyle bir, yine aynı mevzu, yok hakemler maçı kötü yönetmiş, yok yöneticiler birbirine girmiş, yok o penaltı değilmiş, yok hakemler büyük takımlara kıyak yapıyormuş...

Yok bu ülke ileri gitmeyi istemiyor... Başarız yöneticiler koltuklarını bırakamıyorlar. Bu mentalite değişmediği sürece futbol seyretmeyeceğim. Demek ki bir daha hiç Türk futbolunu izlemeyeceğim. Bana Norveç'i 2-1 yenmemiz zafer gibi gelmiyor. Kendi kendimizi kandırmaya devam... Türkiye'nin her maçı tarihi olma niteliğini taşıyor, ve bu da resme geniş açıdan bakınca can sıkıcı oluyor...
Medya'da bizi kandırsın dursun, yok tarih yazdık, yok yeni bir zafere daha imza attık...Komik!!!

Açıkça Türkiye'de futbol oynanıldığı zannediliyor, ama ben hiç de aynı fikirde değilim. Neler neler yazarım ama futbol yorumcusu değilim. Kısaca eski püskü oyuncuların oynandığı bir ligde, objektif yorumlar olmadan, hele taraftarlığı bilmeden sadece amigoluk yapan taraftarların takımlarının futbolunu düzelmeden izlemeyeceğim!!!
Norveç - Türkiye maçını izlerken Norveç'i düşündüm. Hiç gitmedim Norveç'e. Merak ediyorum bu krallığı biraz. İkinci dünya savaşından beri dünyanın en zengin ülkeleri sıralamasında ilk sıralarda hep. Adamlarda petrol var tabii. Ayrıca dünyanın en "huzurlu" ülkesi de seçilmiş... Zaten toplam 5 milyon nüfusu var. Yani bizim Kadıköy, Fatih, Beşiltaş ve Şişli kadar bütün ülke nüfusu. İnsanın aklına neler geliyor değil mi?

12 yorum:

Tanya's dedi ki...

İskandinav ülkelerini bende merak ediyorum. Bak şimdi Danimarkanın kraliçesi her yere bisikletle gitmekle kalmayıp..kendi elleriyle diktiği eşyaları satıp gelirini de devlete bağışlıyormuş..Nasıl ama?!

Futbol seyretmiyorum...kuş beyinlerin birbirini yemesine dayanamıyorum..sevmiyorum..fenerliydim.

Verda dedi ki...

Ya ben de çok gitmek istiyorum.Ben de merak ediyorum. Somon mesela orada yemek istiyorum. Geöen kış finlandiya ya gitmeme çok az kalmıştı. Lapland'e...beyaz geceler, geyikle kızak, köpeklerle kızak..Öyle de güzel bir programdı ki... Bir daha ki sefere... Ben Avrupa krallıklarını seviyorum ya, başka bir hava katıyor monarşi...

Verda dedi ki...

Bu arada, ben Beşiktaşlıyım :) - hala! her zaman! uzaktan!

Adsız dedi ki...

Darling couldn't care less about football,yuck...Becks is exceptional for sure..

Adsız dedi ki...

Cradlestone forever...Yeah.

Verda dedi ki...

Now Becks...Thats whole lot of new subject! Yummy!

Verda dedi ki...

And as for the CRADLE - STONE, Beşik - taş... Yeah baby, forever!!!

Ersin dedi ki...

kuzey güzeldir hakkaten yahu, uçzus bucaksız kaaar
somon patetes
iyi jazz
futbol, komik eğlenti, vaktimi harcamam, cimbomluyum ama takımı sayamam, hatta üç ismi üst üste söyleyemem
neyse avrupa kupasına gittik ya başımız göğe erdi, memlekette herşey düzeldi,terör bitti, herkes bol para kazandı, barajlar doldu. İşte futbol bu herşeyi unut otur seyret ve de unut, uyuşturucu gibi... Ha bi de bazı adamlar para kazansın, havalar atsın komik..

Verda dedi ki...

Hocam ne güzel dedin ya...

Acaba hep beraber bir tatil planı yapsak mı - hemen değil tabii - kuzeye gitsek hep beraber, sadece keyife - müze kilise sanat galeri gezmek için koşuşturmadan - öylece karlarda t...k yapsak!!!

Düşünelim...

Tanya's dedi ki...

Ahhaaa..yapsak valla karlarda..koşuşturmadan..öle bulduğumuz yerde sıcak şarap içsek..sıkılsak..kahveye gecsek..tek derdimiz de bu olsa hahayt..şahane valla..

Ersin dedi ki...

kesinlikle katılıyorum, karlarda falan hiç uğraşamam bu yaştan sonra oramı buramı kıramam, mis gibi oturup t...k tam uyguındun
haydiiiin

Verda dedi ki...

Tanyacım, Ersincim, tamam ayarlayalım...

Ersin hahahahahahhaaha... karın yaşı maşı yok. Yuvarlanırız.. Şömine başında şarap içeriz...