19 Aralık 2008 Cuma

Hamilelik ve bir stil!

Hamileliğimin 3. ayını geride bıraktım. Bir terslik olmazsa eğer, 30 Aralık günü bebeğin cinsiyetini öğreneceğim. Heyecan dorukta. Bilmek istiyor muyum emin değilim. Çok da önemli değil çünkü, sağlık en önemlisi... İşin komik tarafı 30 Aralık benim doğum günüm. Bakalım doğum günü hediyem ne olacak? Kız mı? Erkek mi? Bu da işin eğlenceli kısmı...

Eğlenceli olmayan başka bir kısım var. Hani o rezil bulantılar geride kaldı gerçekten. Kendimi biraz daha iyi hissediyorum. Bugün de ikili test dedikleri test de olumlu çıktı. 
Ocak'taki üçlü teste kadar içimiz rahat. Ama hala bir takım riskler olduğu için 4. ayın sonuna kadar kesin istirahat söz konusu. Ama benim canımı sıkan başka bir konu var:
Hiç birşeye ama hiçbirşeye sığamıyorum. Dolabımın neredeyse tamamı hep small size. En  büyük beden 38. O da kapanmıyor. Çok sevdiğim jeanleri giymek hayal oldu bile. Karnım zaten kaşınıyor arada, bu da genişlediğim anlamına geliyor. Pijamalarım bile small. 2 tane bol dökümlü pijamam var. Devamlı onlar üstümde. Utanmasam 40 yılda bir  sokağa çıktığım zamanlar (doktora ya da kapı komşumuz balıkçıya) bile pijamalarımı giymek istiyorum.
Alışverişe çıkamadağıma göre, Cemilin dolabını biraz karıştırayım dedim. Ama ondan önce şöyle bir internete göz attım... Amanın neler var neler. İç çamaşırlarından özel tshirtlere... Konuyla ilgili bana yardımcı olabilecek biri var mı? Belki ablama, anneme rica ederim benim için bir - iki şey almalarını... Ama nereden? Ya da normal mağaza alışverişinde 2-3 beden büyük beden mi almalıyım? Ne kadar zormuş... Çok kilo almam diye düşünüyordum ama evde oturmaya mahkum olup, bütün gün mayışıp sadece yemek yediğinde nsan ister istemez kilo alıyor. Ben toplamda 4 kilo almışım. 54-55 kilo başladım; 59 kilolardayım. Amanın!!!! Terazide görmediğim rakamlar!!! Neyse normaldir de, şu kıyafet işi canımı sıkıyor. Giyimi rahat, ama çok da hamile hamile elbiseleri olmayan kıyafetler giymek istiyorum...En azından hamilelikten sonra da kullanabileceğim şeyler...O yüzden her türlü fikire açığım... Önerileriniz var mı? Bildiğiniz bir adres? Özellikle jean ve pantalon için...


Not: Yukarıdaki resimler Anne Geddes'in sitesinden alınmıştır. Bu kadının fotoğraf çalışmalarına bayılıyorum. Acaip tatlı resimler var. Arada sizde bir bakın. Çok eğlenceli!

10 yorum:

Sebnem'den dedi ki...

A kesim elbiseler giyebilirsin....hem rahat hem guzel:)normal magazalardan al 40/42 beden gibi..BCBG seversin sende....orada guzel seyler var
Jean pek giymedigimden yardimci olamam..ama en guzeli elbiseeee!gobek sikmaz kasindirmaz:)
sana dedim ben kizin geliyor hazir ol:)

Verda dedi ki...

Ay iyi düşündün. Bak BCBG yi düşünmemiştim. Süper... Aklınla bin yaşa Şebnemcim...

Oz dedi ki...

Merhaba,
Ben Boyner Limondan 2 tane normal elbise aldım Eylül-Ekim gibi.O elbiseler hala kurtarıcım. Bir de Yesim tekstilden pantalon(esofman altı gibi). Yazın kıyafet bulmak çok daha kolay:)Benettonun hamileler için kotunu kullandı bir arkadasım cok memnun kaldı. Bende yazın Premamandan iki üç parça sey buldum ve uzun süre kullandım:)ama kış için neler var bilmiyorum.
Sevgiler!

Tanya's dedi ki...

Verdacım,

Ben bilmiyorum hehe..cemilin gömleklerini dene derim..Şebo iyi demiş..elbise kurtarıcı olur sana..

Ay görmek lazım seni..bezelye yutmuş solucan halini..

Sebnem'den dedi ki...

Tanya guldum olmekten hahaa"bezelye yutmus solucan"haha
bakalim beni neye benzetirsiniz artik

Verda dedi ki...

Özlem merhaba, bilgiler için çok çok teşekkürler. Kışın da birşeyler uydururuz artık...

Verda dedi ki...

Hahahahahhaha Tanya hakketen çok alemsin. Bezelye yutmuş solucan...hahhaha... Ama Cemil bluzlarla şu an idare ediyorum. Ama elbise iyi olacak herlade Şebnemin dediği gibi...

Verda dedi ki...

Seboooo ben seni neye benzeteceğimi biliyorum. Sen kalınca söyleyeceğim ama...heheheheheh

Unknown dedi ki...

verda selam

Unknown dedi ki...

verda selam,

ben yeşim (dergiden - belki hatırlamana yardımcı olur). tesadüfen şebnem'in blog takipçisi olarak tekrar seni buldum. hamileliğin hayırlı olsun! çok ama çook sevindim. bu hamilelik kıyafet mevzusunda sana şiddetle önerebileceğim 3 yer var;

1.bellamom (istinye park)- kotları, elbiseleri, etek -kumaş pantalonları o kadar şık ki, emin ol doğurduktan sonra bile rahatlıkla kullanabilirsin. (hamileliğimde gardrobumun % 90'ını oradan oluşturdum, doğurduktan sonra yaklaşık 5 ay daha şık şık dolaşabildim)

2.mom to be - (teşvikiye)nişantaşı city's'in arkasındaki sokakta. internet sitesine bir göz at istersen. fikir sahibi olursun.

3. gebe - cevahir alışveriş merkezinde. onunda sitesine bir göz at istersen.

bellamom bu işte 1 numara, gece elbisesine kadar çok çeşitli ürün gamı var. belki biraz tuzlu ama inan tepe tepe kullanırsın.

güzel haberlerini bekliyorum, bana ulaşmak istersen her türlü konuda seve seve yardıma hazırım:)

yyonyuksel@dogusiletisim.com

öptüm
yeşim