5 Aralık 2008 Cuma

Kızartmalar gelsin!

Bugün Arnavutköy'e, annemlere yemeğe gittik. Canımcımlar benim için, sırf merdiven çıkmayayım, yorulmayayım diye, alt katta öyle güzel yemek hazırlamışlar ki...Ve yine ne kadar lezzetli yemekler, ne kadar güzel bir masa vardı...İnsanın devamlı gidesi gelir... Yine çok , çok keyifli bir akşam geçirdik hep beraber. Keyifle sohbet ettik, güldük...Benim için gecenin en ilginç yanı ise, dün içimden çilek yemek geçmişti -  bu mevsimde ne alaka ama canım çekti işte-ve annemde bunu hiç bilmeden bana çilek almış akşam için. Eve gelipte tezgahın üzerinde kiwilerle süslenmiş çilek tabağını görünce, tüylerim diken diken oldu. Annemle telepati olmuş aramızda sanki... Benim canımın çektiğini bilmeden, almak dürtüsü gelmiş... Bende bir güzel afiyetle hepsini yedim :) Ağzımın tadı değişsede, çilek hep lezzetli bir meyve...Ve benim ağız tadım o kadar değişmişki... Normalde bayıldığım tatlara dayanamıyorum... Mesela balık... Bu aralar yoğurtta yoğurtun yanı sıra, patatese takmış durumdayım. Patates olunca da fırında patates veya patates kızartması yenmez mi? Kızartmayı hayatımızdan ailecek çıkartalı seneler oldu. O kadar zararlı ki... Ama bu akşam yediğim kızartma bambaşkaydı...Hem de öyle bir kızartma ki... Tefal'in yeni çıkardığı Actifry ile yapılmış, sözde kızartılmış - ama görüntü ve tat aynı kızartma gibi... Herkese tavsiye ediyorum; hemen bugün yarın bende alacağım Tefal'in şu yeni actifry elektrikli tenceresini. Hakikatende ufacık bir kaşık yağ ile yaklaşık 1 kilo patates kızartması... Ve hakikatende çok lezzetli. Hemde çok hafif... Yemek öncesi atıştırmam için anneciğim bana hazırlamış. Bende 1 kilo!!! kadar atıştırdım. Başka kimselere fırsat vermeden... Ama değdi... Makine pek bir marifetli. Sadece patates değil, her türlü gıdayı kızartma (aslında kızartmadan kızartma tadı veriyor) yapabiliyorsunuz. Patlıcan, hamsi, istavrit, kabak... Ne isterseniz... Normal yemek bile yapılıyormuş. Tarifleri paketinin içinden çıkıyor. 
Unutmadan yazmak, sizlerle paylaşmak istedim. Biz test ettik, onayladık. 
'Mucize' tencereyi kendimde en kısa zamanda kullanıyor olma umuduyla....

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Canikom yaa sen yemekle bozmuşsun aklını,afiyet şeker olsun.Nede olsa bizim alien'ıda doyurmak gerek.

Seni çok seviyorum yaa.

Amazing KEANE really rocks by the way.

Verda dedi ki...

Hahahahaha....Diyecektim ama son anda vazgeçtim. Nasılolsa görünen köy kılavuz istemiyor..hahahaha..
Bende seni çok seviyorum.

Sebnem'den dedi ki...

aaaasüpper alet....alınacaklar listesine eklendi hemen..
sevmem bende evde kızartma işini herşeyimi fırında hallederim...
ama ağız tadınlada patates kızartması yemek isterim..
sevmem ben dondurulmuş patates kızartmalarını..4 mevsim olan şeyi niye dondurayım...
soyarım bir güzel..senin alettede kızartıp yerim tv karşısında...hmmmm
enfes..
öpücük..
2009 güzeli seniiiii
ps:cemo şişti mi?kilo olarak yani...zaten bana soranlara cemo hamile diyorum:))))

Verda dedi ki...

hahahhahahhaha şebo alemsin. Cemil şişmedi. Bende henüz şişmedim tam olarak ama emin yollarda ilerliyorum :)))) a nooolur gel. gelin. hep her zaman.
Aleti alınacaklar listesine kesin koy. alacağın en şahane şeylerden biri olur valla...

Noni dedi ki...

Canım şimdi mutlu haberi Şebnem'in sayfasına bakarken gördüm çok sevindim, seni tebrik etmek istedim, yeni bebişinle yeni yılda sağlık ve mutluluk diliyorum ve tabii bayramını da kutluyorum :)

Verda dedi ki...

Noni? Hosgeldin. Ben seni blogunu kapattın biliyordum... Neyse bugün, yarın bakarım... Dileklerin için çok çok teşekkürler. Sana da iyi bayramlar diliyorum...

Çok çok sevgiler...