17 Şubat 2010 Çarşamba

Kadın... (Varmı senin göbek adın?)

Konu ile alakasız olsa da, bu resimdeki ifadem, içinde bulunduğum durumu çok güzel anlatıyor... Lenoz Hill hastanesi, NY...Doğumdan 2 hafta önce, kontrole girdiğimde... Bakmayın acı içinde göründüğüme, aslında şakadan bir kıvranma hallerindeydim :)))) Ama bugün gerçekten kıvranıyorum da...

Kadınsız hayat hem çok güzel hem de İNANILMAZZZ zor, hele birde alışmışsan.... Bahsettiğim "kadın" aslında hizmet eden kadın... Evini bir nevi teslim ettiğin - asla edemiyorum - senin sağ kolun olması gereken - asla olamıyorlar - senin için koşmaları gereken - hepsinin benden büyük totoları var - ve en önemlisi - benim için - temiz olmaları gereken kadınlar.. Yok bulamıyorum böyle bir kadın. Sorun bende heralde... Kullanmasını bilmek gerek diyorlar, ama yok valla olmadı. Biri gelir üstü başı temiz bakımlı olur, ama iş beğenmez, yaptıramazsın, biri gelir koşuşturuyorum ayağına evini asla aslında temizlemez, biri gelir hah bu oldu dersin, ama o da sorunlarını da beraberinde getirir... Uff! Bütün bu modeller vardı bende... Ha son gelenin birde şivesi fenaydı. Hani "gurban olayım gız" türünden... Hadi tanıdık falan dedik, ama olacak gibi değil...

Neyse şimdi yalnızım evde. Her iş bende... Bir evin çekip çevrilmesi için ne gerekiyorsa yapıyorum... Hemde Maral'ın uyuduğu sıralarda. Yahu ben hangi ara dinleneceğimde süt çekebileceğim? Hangi arada oturup bebekler ile ilgili bir iki satır okuyabileceğim? 2 gündür dilim dışarıda.... Asabi oldum biraz. Bu "kadın" olayı zormuş. Şimdi ajanslarla görüşmeye gideceğim. Baştan herşeyi konuşacağım, beğendiğimi alacağım... Ama çok garibime geliyor... Bu ajanslarda türk pek yok. Bizimkileri denedim. Birde yabancıları deneyelim diyorum ama... İnsan haliyle rahatsız oluyor. Hırı var hırsızı var... Tamamiyle yabancı bir insanı, en önemli sığınağına sokuyorsun.

Bakalım neler olacak... Var mı bir akıl veren? Var mı? Ne yapacağım?

4 yorum:

Tanya's dedi ki...

Verdacım,

Ben Alişe başlattım kadını...şu anda bize bakıyor...sabah kahvaltımız...akşam yemeğimiz...evin temizliği..oğlanın ütüleri..hevesle bekliyor gibi duruyor oğlanı...ama göreceğiz elbette.

Ben ajanslara hiç güvenmiyorum..referansla bulmaya gayret ettim..en azından bir ahbabın ahbabı tanıyor diye..öteki türlü ajans dediklerin bir nevi at hırsızından hallice...eğer bulabiliyorsan referansla bul..

Öperim..

Verda dedi ki...

Tanya bugün... bugün şahane... bulduuuuuuum. yarın başlıyor... teyzemin 17 yıllık kızı... 28 yaşında 2 çocuk sahibi... paraya sıkışmş şimdilerde. ohhhhhh!!! inşallah iyi olacak... bende popomun üstüne oturacağım.... ı acep?

Yasmin dedi ki...

Oturcen inselleh.....

Verda dedi ki...

Oturcem oturcem :)