18 Ekim 2011 Salı

Memleketin taksicilerine bak!

Kadın bağırır : "Taksiii!"

Beşiktaş İskelesi'nde, kadın taksiye biner ve Nişantaşı'ndaki göz doktoru randevusu için yola koyulurlar... Kadının üzerinde sadece 2 adet 50 TL'den, toplam 100 TL vardır. Ne bir kuruş ne başka birşey. Sadece 2 adet kağıt para. Henüz yeni İş Bankası'ndan çekmiş olduğu 2 adet 50 TL.

Istanbul Cerrahi Hastanesi'ne yaklaşırken, kadın taksiciye sorar: "Bozuğum yok, 50 TL var sadece". Taksici "Önemli değil abla, ver bana 50 TL'yi şuradaki simitçi bozar" diye anlatırken, 50 TL'yi kadının göremeyeceğim şekilde önüne alır... Aradan 3-4 dakika geçince, taksici kadına döner ve der : "Abla 50 TL'nin ucu yırtılmış, sen bunu bankada değiştir. Bazen fermuara takılıyor ve yırtılıyor". Kadın da gayet saf saf "aaaa ver onu diğerini al" der.
Ama bi gariplik var. Parayı kadın çantasına yerleştirirken yırtık olan ucunun gözüne çarpması gerekir ama yok. E zaten çok önemli bir randevusu var, yırtılmış heralde... Ne olacak bankada değiştirilir nasıl olsa... Diğer 50 TL verilir, ancak hastanede bozdurulur ve taksici ücreti ödenmiş olur.

Kadın göz doktoru muayenesinde yaklaşık 4 saat geçirir. Arada yenen tostlar, çaylar derken çantada birtek 6,5 TL ve o yırtık 50 TL vardır... Taksiye binilir, ve yine iskeleye gelinir. Allahtan taksimetre tam 6,5 TL yazar. Ve artık ironik bir şekilde çantada sadece 50 TL kalır. O yırtık TL. Ama kadın o paranın yırtık olduğunu unutmuş, kafasında göz ameliyatını olsa mı olmasa mı sorusu ile meşgulken, vapur biletini almaya gelir. Görevliye sorar: "Bilet nerden alınır?" Dışarıdaki makinelerden alacaksın, ama 50 TL almaz. Bozdur parayı"...

Ve kadın arkasını döner. Taksicilere doğru bakar. Gözünde kestirdiği bir taksiciye doğru ilerlerken, farkeder ki sabah binmiş olduğu taksi orada duruyor... Hemen camına gelir. "Hatırladın mı beni, hani 50 TL bozduramamıştık, hani hastaneye bırakmıştın beni!"

Taksici çekingen bir halde yanıt verir. "Yok abla hatırlayamadım". Gözlerini ısrarla kadından kaçırmaya çalışan taksiciye kadın bir kere daha sorar " Nasıl hatırlamazsın, hani simitçilerde para bozdurmak istedindi ama bir türlü bozduramadık" Taksiciden yanıt yok. E Allah'ın taksicisine kendimi niye hatırlatmaya çalışayım ki diye düşünen kadın sorar : "50 TLyi bozabilir misin?" Taksici rahatlamış gözlerle döner ve abuk bir sırıtmayla: "Abla bu yırtık. Hatırladım seni. Bankaya gitmen lazım. "Ama vapurun kalkmasına 5 dakikadan az bir süre var. Ne yapacağım ben şimdi diye yüksek sesli düşünürken; taksici kadına 2 TL uzatır. "Al abla benden olsun."
"Allah razı olsun senden bu devirde böyle adam yok. Sağol" der kadın ve mutlu mesut vapura biner evin yolunu tutar.

Vapur iskelesinden evine doğru yürüken, "Şu parayı yol üstündeki bir bankada değiştireyim" der kadın. Ve gördüğü ilk Ziraat Bankası'na girer... Parayı veznedeki kadına uzatır ve değiştirmesini ister...

"Hanımefendi bu para SAHTE" !!!!!!!!

"Nasıl olur? İş Bankası'ndan çekmiştim ben bu parayı."

Ziraat Bankası'ndan, İŞ Bankası'na yürüyene kadar kadının kafasına dank eder. Taksici. Taksici kaşla göz arasında 50 TL'leri değiştirmiştir...

Aman siz siz olun, sakın taksiciye verdiğiniz paranızın gözünüz önünden ayırmayın. Parayı değiştiriyorlarmış. İş Bankası'na gittiğimde anlattılar. Taksicilerin yeni numarasıymış.

Ben kazığı yedim. Ama bugün de başka bir doktorla randevum var. Sinirimden kuduruyorum. Hırslandım. Yine aynı iskeleye gideceğim, ve bakacağım taksilerin hepsine... Bulursam... Bir bulursam...

8 yorum:

Tanya's dedi ki...

Göz noldu peki?

Milletin gözü dönmüş Verdacım, nerden ne yapacaklarını şaşırmışlar.

1 lira basıyorlamış, maliyeti 35 kruş, 60 kuruşa satıyormuş, alan da 40 kuruş karda, 3600 adet bulunmuş dün..1 lira yahu..var sen düşün gerisini. çarp böl kar 1440 tl, adın dolandırıcı..nasıl?

Verda dedi ki...

Goz icin dr dr geziyorum... Karar asamasindayim. Taksici olayinada hirslandim; coook hirslandim. Polisede hbr verdim. Olacak sey mi? Millet bizleri nasil dolandiracagina bu kadar kafa yoracagina... Baska seyler- hayirli seylere kafa yorsalar.... Kalkiniriz... Ama nerdeeeee... Salak bunlar salak!!!

soma dedi ki...

Emeğinize teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for?
you made blogging look easy. The overall look of your website is wonderful,
let alone the content!

Look at my homepage ... xerox phaser 8560 Printer

Adsız dedi ki...

Hello, constantly i used to check web site posts here
in the early hours in the morning, since i like to
learn more and more.

Have a look at my page ... xerox phaser 8560 cartridges

Adsız dedi ki...

Photograph browsing on-line in excess of three hours nowadays, but I hardly ever discovered any attention-grabbing
article like yours. It really is lovely worth enough
for me personally. In my view, if all web owners and
bloggers made beautifully articles as you did, online might be far more useful than any other time.



Visit my webpage; www.darkfaerytale.com

Adsız dedi ki...

Wonderful article. We are experiencing these issues as
well..

Here is my website http://www.xcri.co.uk/h2-mm2-xcriblog/entry/posters-and-presentations.html

Adsız dedi ki...

Greetings from Florida! I'm bored to tears at work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break. I really like the info you provide here and can't wait to take a
look when I get home. I'm shocked at how quick your blog loaded on my cell phone .. I'm not
even using WIFI, just 3G .. Anyways, very good site!


Here is my web blog ... olieiz47co.blinkweb.com