28 Nisan 2008 Pazartesi

Yeni bir hayat! Benim hayatım!

1 Mayıs Perşembe günü, hayatımda keyif aldığım, bırakmayı hiç düşünmediğim birşeyi bırakıyorum. Bu kararı geçen Kasım ayı'nda almıştım ve zamanı geldi.

Mayıs'ta bırakacağım dediğim sigarayı bırakıyorum.

16 yaşımda, Millfield'de (İngiltere'de gittiğim yatılı okul), oda arkadaşlarımla başladığım, o günden bugüne - yaklaşık 25 sene - her gün ortalama 1 paket içtiğim sigarayı bırakıyorum.

Kolay olmayacak. Her ne kadar daha evvel bırakma teşebbüsüm olmasa da, bırakmak tecrübesini yaşamadıysam da, etrafımdan gördüğüm kadarıyla, beni gerçekten de zor günler bekliyor. Yardımsız bırakıyorum. Ne bir doktor, ne bir iğne. Sadece ben. Ve iradem.

Bırakmaya kararlıyım. Herşeyden önce zorunluyum.

Ekim sonu Maraton koşacaksam, ciğerlerimin en iyi kapasitede olması lazım. Zararını hiç hissetmedim bunca yıldır, ne nefessiz kaldım, ne de öksürdüm. Ama eminim bir farklılık yaratacaktır. Ciğerlerim domuz gibiydi zaten, artık bir filinki kadar olur. Ama bana da bu lazım.

Kendim için iyi birşey yapıyorum heralde. Tadında bırakıyorum; belki bir gün yine biraraya geliriz ama şu gün, şu aşamada sigaraya Kasım ayı'na kadar elveda demem lazım.

Kilo almaktan korkuyorum ne yapabilirim? Alkol ve kahvenin en yakın arkadaşı olmadan nasıl idare edebilirim? Herhalde krizler gelecektir, krizleri en kolay atlatmanın yolu nelerdir? Trafikte arabada mal gibi otururken, sigara yerine ne yakabilirim? Sabah sporumdan sonra, duş yapıp kahve içerken kim arkadaşlık edecek?

Avantajlarına gelince sizden daha da çok yardım isteyebilirim; cildim daha düzelecek, para biriktirebileceğim, saçlarım, üstüm başım daha iyi kokacak, dişlerim daha beyaz kalacak, nefesim heralde daha çok açılacak...Başka ne var?

Desteklerinizi bekliyorum, önerileriniz varsa dinlemek istiyorum; günlerimi kolaylaştıracak fikirleriniz varsa, açığım. Aranızda sigarayı bırakmışlar varsa yaşadıkları tecrübeyi dinlemek isterim. Herşey gibi bu da beyinde bitiyor. - Beynimi telkin edersem, daha da kolay olacak - değil mi?

Hepinize iyi haftalar!

6 yorum:

Tanya's dedi ki...

Verdacım..haber süper..

Sabahları kül tablası gibi kalmıyorsun..için sigara kokmuyor.

Saçlarına tiksinç koku sinmiyor...ee tabiki üste başa da..bir süre sonra ettarfında içenlere de gıcık oluyorsun..

Ciğerler kesin fil gibi olacak.

Eğer bebek yapmak istiyorsan yumurtaların eskiye oranla daha sağlıklı oluyor..(Bunu doktorumdan öğrendim..benim ilgi alanım şu sıralar)

Maraton nerden nereye bakalım?..tezahurat için gelebilir miyiz mesela? üzerimizde"en hızlı Verda bizim Verda" t-shirtlerimizle??

Verda dedi ki...

Tanyakush,
Koku konusunda kesinlikle haklısın. Maraton ayağına sanırım bırakacağım.
Maratona gelince, avraasya maratonu yaklaşık 42km. Köprüyü geçip Ataköye, oradan Taksim, Dolmabahçeye... Kolay değil - hele ki ilk defa koşanlar için.

Tezahürat için gelmenizi çok isterim. En hızlıyı bilmem ama bitirebilrsem bile benim için şahane bir şey olacak. Katılmakta önemlidir mantığında değilim; ama ilk 2000 e girmek müthiş bir başarı olacak... Ay lütfen tezahürata gelin; gerçekten - tshirtlere gelince bakalım; bizim Şebo textile işinde ya; belki o birşeyler design eder; değil mi ama?

Tanya's dedi ki...

Verda,

Evet evet Sebo t-shirt yapsın..biliyorsun benimde boğaz maratonum var..evin önünde birikişirsiniz artık hehe..olmadı ben de sana cıkarım aa bitti burda diye.

Sebnem'den dedi ki...

sana no-smoking tshirt'ü tasarlayacağım şekerciiik...hadi bırakın banada bıraktırın..destekliyorum..
yalnız bu cuma şarabın yanında ne yapacağız be cicim..seni azdırmamak için bende mi içmesem acaba?

Sybella dedi ki...

Hadi sen başla bari...Biz sigara zaralarını konuşup konuşup bırakma teşebbüsünde bile bulunamıyoruz.Maratona gelince SÜPER.....

Verda dedi ki...

Valla kızlar salı, çarşamba, perşembe ve cuma... Hiç içmedim. Ve iyi gidiyor. Biraz sinirli yaptı beni ama normaldir heralde...Ama bunu en iyi ablam anlıyor, o kadar sinirliymişim ki "bence sigara içmeye başla hemen" diyor... Neyse... En azından Kasım a kadar yok - sonrasını bilemem...

Bu akşam için konuşalım, sizin tarafta nerede kısaca birşeyler içeriz?